Hívjon minket bizalommal!
Költöztetés

5 hiba, amit gyakran elkövetünk költöztetés előtt

A költözéssel járó teendők gyakran kihívás elé állítják még azokat is, akik rendszerint ésszerűen szervezik mindennapjaikat. Az indok sokszor nem más, mint a tapasztalat hiánya, hiszen legtöbben igyekszünk minél kevesebbszer költözni. A tudatos, átgondolt lépések nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az új otthon birtokba vétele zökkenőmentesen történjen, és mihamarabb minden holmi az új ingatlan falai közé kerüljön. Nézzük, melyek azok a hibák, melyeket mindenképp célszerű elkerülni költözés előtt állva!

 

1.       „Ráérünk arra még”

Egy hónappal a költözést megelőzően sokan úgy vannak vele, hogy lesz még idő a csomagolásra és a dobozolásra bőven. Ahogyan azonban az idő egyre telik, úgy tornyosulnak a teendők, míg végül az utolsó napokban káosz lesz úrrá a lakáson. Az elsietett becsomagolás a kipakolás gördülékenységére is rányomja bélyegét.

 

2.       Szelektálás nélküli dobozolás

Nem csak azért érdemes a költözés időszakát lomtalanításra is kihasználni, mert az új otthon birtokbavétele valahol egyfajta új kezdetet is jelent. Felesleges magunkkal vinni az elromlott műszaki cikkeket, a soha nem használt kabátokat, cipőket, vagy a padláson évtizedek óta porosodó holmikat. Tanulja meg megkülönböztetni az életét valóban előmozdító darabokat azoktól, amelyek csak visszahúzzák a múltba!

 

3.       Nem megfelelő cég választása

Sokan a spórolás apropóján teszik le a voksot a legolcsóbban dolgozó csapat mellett. Ez azonban könnyen lehet, hogy a szakértelem és a megbízhatóság hiányával jár együtt. Megéri tehát a piaci árakról több cégnél is tájékozódni, és mindenképp egy korrekt árszínvonalat képviselő brigádot választani a költöztetés teendőire.

 

4.       Elmarad a „túlélőcsomag”

Vannak olyan eszközök, holmik, melyek közvetlenül a költözés után szükségessé válnak. Célszerű tehát összeállítani egy kisebb túlélőcsomagot, amelyben helyet kap például a fogkefe, a törölköző, a pizsama, telefontöltő, vagy a gyermekek számára szükséges játékok. Egy-két szendvics a nap folyamán jól jöhet, de egy termosz kávé is életmentő lehet.

 

5.       Időt a kicsomagolásra!

Bizonyított tény, hogy a káosz hatással van általános állapotunkra, közérzetünkre. Ha tehetjük, vegyünk ki néhány nap szabadságot, hogy nagyjából rendezni tudjuk otthonunkat a költözés után. Amennyiben nem a zűrzavarra térünk haza a munka után, már az első perctől szeretjük majd az új otthont.

Kérje ajánlatunkat! Vagy hívjon telefonon: 06-30-966-3915