Hívjon minket bizalommal!
Költöztetés

5 ok, amiért ne barátokkal költöztessünk

Szeretne spórolni a költöztetés költségein? Míg néhány dobozt és műszaki cikket gond nélkül elszállíthatunk akár személyautóval is az új otthonba, addig már egy kéttagú család holmijai is méretes autót, valamint hozzáértő kezeket követelhetnek meg. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb szakember a profi költöztetést javasolja. Lássuk, miért meggondolandó, hogy valóban a barátokat kérjük-e fel a cipekedésre és az akár több napon át tartó munkálatokra!

 

1.       Problémaforrás

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a közös munka során gyakran kiderül, míg a barátság működik, addig a szervezett tevékenység és az igencsak fárasztó cipekedés problémákat szül az emberek között. Legtöbben egyébként sem szívesen kérjük fel egész napos fizikai munkára barátainkat, gondoljuk tehát meg, érdemes-e kockáztatni a barátságot.

 

2.       A szakértelem hiánya

Egyes bútorok szakszerű mozgatása nem csak erőt, de bizony megfelelő technikát is megkövetel. Ha ez hiányzik, annak akár a bútorok, műszaki cikkek és törékeny tárgyak láthatják kárát.

 

3.       Nincs megfelelő gépjármű

A méretes bútorok szállításához legalább kisteherautóra lesz szükség, de sokszor még ez sem bizonyul megfelelőnek. Nem mindegy az sem, hogy sikerül-e kellően rögzíteni a sérülékeny bútorokat a platón. A költöztetés során ideális gépjármű fontos szerepet játszik abban, hogy minden gond nélkül megérkezzen minden a célállomásra. Ugyan az autóbérlés egyfajta lehetőséget teremt, de az ilyen jellegű autókban a rögzítés nem oldható meg megfelelően.

 

4.       Időpont egyeztetés

Ha három-négy barátunkat szeretnénk felkérni a költöztetés teendőire, akkor bizony igen nehéz lesz olyan időpontot találni, mely mindenki számára megfelelőnek bizonyul. Érdemes átgondolni, hogy megér-e ennyi vesződséget a takarékoskodás. Ha már az új otthont sikerült előteremteni, akkor a költözés kapcsán nem oszt vagy szoroz még néhány tízezer forint.

 

5.       Munkahatékonyság

Belefér egy-két sör a cipekedés idejébe? A közös sztorizgatás és mókázás valóban nagyon kikapcsoló lehet, de amikor három-négyhelyiségnyi holmit kell emeletről-emeletre cipelni, akkor korántsem biztos, hogy a munka is hatékonyan el lesz végezve.

Kérje ajánlatunkat! Vagy hívjon telefonon: 06-30-966-3915