Hívjon minket bizalommal!
Költöztetés

Gördülékeny költözés 5 lépésben

Amikor a teljes élettér átköltöztetéséről van szó, akkor bizony korántsem mindegy, hogy mennyire készülünk fel arra. A csomagolásra, a bútorok előkészítésére éppen annyi figyelmet érdemes fordítani, mint a megfelelő költöztető cég kiválasztására vagy az ügyintézésre. Lássuk most lépésről-lépésre azokat a legfontosabb feladatokat, melyek nélkül nem létezik gördülékeny költözés!

 

1.       Csomagolás a szezonális daraboktól az aktuálisakig

A leginkább munkaigényes feladat minden költözés esetében az, hogy a szekrények tartalmát praktikusan és biztonságosan elcsomagoljuk. A mozgatásuk csak úgy lehetséges sérülésmentesen, ha megfelelő csomagolóanyagokat választunk. Emellett célszerű azok címkézésére is odafigyelni, hiszen ezzel saját munkánkat könnyíthetjük meg a kipakolás alkalmával.

 

2.       Költöztető cég korrekt árajánlattal

Amennyiben nem szeretnénk saját magunk bajlódni a cipekedéssel és a bútorok mozgatásával, úgy megéri szakemberekre bízni ezt a feladatot. A költöztetés terén sokféle ajánlattal találkozni, és a profik számára a külföldre történő bútorszállítás, a pianínó vagy az iroda költöztetés sem jelenthet problémát. Ha korrekt árajánlatot kap, az már sokat elárul a cég megbízhatóságáról.

 

3.       Bútorok előkészítése

Közvetlenül a költözés előtti napokban javasolt a bútorokat is előkészíteni a szállításra. Az ajtókat rögzítsük, hogy a mozgatás során ne nyíljanak ki, a fiókokat pedig érdemes kivenni. Amennyiben méretéből adódóan problémás darabokról van szó, akkor azokat akár szét is szerelhetjük. Ha nem mozgunk otthonosan e területen, akkor a szakembereket is felkérhetjük erre a feladatra.

 

4.       Ügyintézés előre

Ha óraátírásra van szükség, vagy az új otthonban bármilyen felújításra, ezeket megéri előre elintézni, így már ténylegesen is egy olyan otthonba költözhetünk be, amely maximálisan kényelmünket szolgálja. Éppen elég lesz a dobozok és zsákok tömkelegét elrendezni. Legjobb tehát, ha a költöztetés után pár napot már arra tudunk szánni, hogy ténylegesen is otthont varázsoljunk az ingatlanból.

 

5.       Lomtalanítás

Végül, de nem utolsó sorban mindenképp említést érdemel a lomtalanítás. Ezt a csomagolás során érdemes folyamatosan elvégezni, így csak azok a holmik jönnek majd velünk a költözés során, amelyekre valóban szükségünk van. Ne féljünk megválni a régi daraboktól, és igyekezzünk aszerint válogatni, hogy örömet okoznak-e azok. A lomokat akár a költöztető céggel is elszállíttathatjuk.

Kérje ajánlatunkat! Vagy hívjon telefonon: 06-30-966-3915